روابط عمومی در یک کلام Public relations
نوشته:دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
Dr.Rahmat.Sokhani
روابط عمومی در یک کلام روابط عمومی واقعی به چه معناست ؟واقعا در کشورما چیزی بنام روابط عمومی وجود دارد یا روابط عمومی و مدیر و کارکنان روابط عمومی های مخصوصا سازمانها و ورزاتهای دولتی عامل تبلیغ و چاپلوسی مدیران ضعیف هستند ؟قدر مسلم هر کشور یا سازمان دولتی یا خصوصی که دارای روابط عمومی مستقل و قوی بوده و از قوانین و مفاد جهانی آیین نامه روابط عمومی تبعیت میکند خروجی اون سازمان یا وزرات یا کارخانه یا موسسه در هر رابطه کاری چه تولیدات یا محصولات یا نتیجه کارکردشان بسیار مطلوب و عامه پسند و مشتری محور خواهد بود تعریف اولیه روابط عمومی که در ویکی پدیا هم اشاره شده عبارتند از :
روابط عمومی (به انگلیسی Public relations یا به اختصار PR) به علمِ مدیریتِ چرخه? اطلاعات، مابینِ یک فرد یا سازمان، (اعم از بازرگانی و اقتصادی، دولتی یا سازمان مردمنهاد)، با عموم اطلاق میگردد.
روابط عمومی، به مثابهِ پُلی است میان یک سازمان و مخاطبان آن.روابط عمومی عبارت است انتقال و تجزیه و تحلیل اطلاعات و نظرات مدیریت مؤسسه به مخاطبان ان و انتقال تجزیه و تحلیل اطلاعات این گروهها به مدیریت به منظور ایجاد همسویی و هماهنگی در علایق و منافع.
روابط عمومی مجموعهای از اقدامات و کوششهای حسابشدهای است که هر سازمان برای برقراریِ ارتباطاتِ مؤثر و هدفمند با گروههایی که با آن در ارتباطند انجام میدهد.
روابط عمومی، روبهرو شدنِ یک سازمان یا مؤسسه با مخاطبانش را از طریق پرداختن به موضوعات و مطالب و اخباری انجام میدهد که به منافعِ مشترک آنها مربوط است. سخنرانی در کنفرانسها، همکاری با رسانهها و بهرهوری از آنها، ارتباطات بحران، اشتغال به امورِ اجتماعی از طریق رسانهها و ارتباط با کارکنان، در زُمره? وظایف این حرفه است. فعالیتِ روابط عمومی، چندان مستقیم و ملموس نیست و همین، فرق آن با تبلیغاتاست. روابط عمومی میتواند برای ساختن روابطِ تفاهمآمیز با کارکنان، مشتریان، سرمایهگذاران، رأیدهندگان و عموم مردم به کار رود.
تقریباً هر سازمانی که با افکار عمومی سروکار دارد و نیازمند ارائهیِ تصویرِ روشنی از خود نزد آن است، گونهای از روابط عمومی را به خدمت میگیرد. برخی از رشتههای مرتبط تحت نام ارتباطات شرکتی نظیرِ روابط رسانهای، روابط سرمایهگذاری، ارتباطات داخلی و روابط کارْ وجود دارند که به فعالیتهای روابط عمومی ربط دارند. کارکنانِ روابط عمومی عموماً توجه خود را به ساختن مناسباتشان با کسانی معطوف میکنند که به همسازی با آنها بینجامد. کارکنان روابط عمومی باید بدانند که چطور به شکلی شفاف بنویسند، صحبت کنند و با تجزیه و تحلیلِ امورِ مربوطِ به سازمان و مؤسسهیِ خود، به رفع و رجوع مسائل بپردازند. این مهارتها به شدت مورد نیازند، زیرا در رشتهیِ روابط عمومی، ارتباطِ پیوستهای میانِ کارکنان و کسانی وجود دارد که در تعیینِ سَمتِ سیاستهای همگانی، نقش ایفا میکنند. کارکنانِ روابط عمومی همچنین باید به اندیشهورزیِ انتقادی بپردازند تا بتوانند به واسطه? این مهارت، به حلِ مشکلاتِ احتمالیِ مشتریان و موکلانِ خود اقدام کنند.
روابط عمومی دارای چندین قلمروِ کاریِ مشخص است و از همه مقبولتر، روابط عمومی مالی، روابط عمومی فرآورده و روابط عمومی بحران است: